30 Temmuz 2010 Cuma

İstanbul Fashion Week Programı

ImageHost.org

Heyecan gün geçtikçe artıyor!

27 Temmuz 2010 Salı

Beşinci Cadde Bayanları

Özel alışveriş sitelerinden biriyle daha tanışıyoruz.Bu sitenin farkı bir arkadaşımında yer alıyor olması.Şimdi size bu güzel siteyle başlayacak olan hoş fikirlerin bültenini sunuyorum.

ImageHost.org
Türkiye'de hızla yayılan private shopping yani kapalı devre alışveriş sistemlerine bir yenisi daha ekleniyor.Beşincicadde.com a üye olabilmeniz için ya bir davetiyeniz ya da üye olan bir referansınız olmasi gerekiyor.Peki tüm bunlar yetiyor mu? Hayır.Besincicadde’ye ayrıca bayanların dışında üye kabul edilmiyor.

Safeco bayanlar için hazırlanmış olan yapıda, bugüne dek diğer özel alışveriş sitelerinde görmediğimiz bir başka farklılık da yatıyor.Sadece marka ürünleri üyesi olan bayanlara %70 e varan indirimlerle sunmakla kalmayıp, site bir de bayanlara özel hizmetleri de %70 e varan indirimlerle sunuyor. Bu hizmetler öncelikle İstanbul'dan başlayıp hızla çok kısa bir zaman içinde Ankara, İzmir,Antalya,Bursa,Eskişehir,Samsun illerine de yayılmayı planlıyor. Bu hizmetlerin içerisinde, kuaför hizmetleri,güzellik ve kişisel bakım,spor veya fitness salonu üyelikleri,havuzlu eğlence ve dinlenme tesisleri, lüks mekanlarda yeme-içme hizmetleri,gece kulüplerinde indirimler,sinema ve konser biletleri,spa hizmetleri yer alıyor.Tüm bu hizmetler besincicadde.com da sadece bayanlara özel olarak %70 indirimlerle sunuluyor.

Ayrıca yine diğer klasik e ticaret alışveriş sitelerinden ve private shopping sitelerinden farklı olarak özel bayanlara özel yaşam tarzları sunan Besincicadde üyesi olan bayanlara kendilerini sadece online tarafta değil gittikleri her ortamda hayatın içinde yani offline tarafta da özel hissetmelerini sağlayacak süpriz bir sistemle yayın hayatına başlayacak.

Ağustos Ayı içerisinde yayına alınacak olan Besincicadde şimdiden ön üye kaydı alıyor.Eğer bayansanız ve size kendinizi en özel hissettirecek olan, sadece size özel hazırlanan bu yeni alışveriş platformunda üyeliğinizin olmasını istiyorsanız acele edin.Zira şimdiden e mail adreslerini birakanlar acılışta 5 TL hediye çekiyle alışveriş keyfini yasayacaklar.

Şirket calışanların da açılış hazırlıkları hızla sürerken kendi aralarında bulduklari kısa ve eğlenceli besincicaddeyi soranlara bir anlatım tarzı da geliştirmişler.Sürekli soranlara sistemi kısaca anlatabilmek için söyledikleri suymuş. " Biz besincicadde de bayanları Gucciden Giydiririz,Reina'da eğlendiririz.Üstelik sadece üyelerimize özel % 70 indirimlerle."...

Şimdiden 5.Cadde'yi merakla bekliyorum.

21 Temmuz 2010 Çarşamba

Gossip Girl Kızları Tam Seyirlik!

ImageHost.org
ImageHost.org

ImageHost.orgImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org
Uppppsss!!
ImageHost.org

20 Temmuz 2010 Salı

Kışa Bizi Bekleyen Trendler

19 Temmuz 2010 Pazartesi

Yüzük İçin 3 Seçenek

Ayakkabı aşkının kalbimizdeki yeri bambaşka olsada Jojee gibi sizde bir yüzük bağımlısıysanız bu postta mutlaka almanız gereken 3 tane yüzük çeşidi olacak.Bileklikler dışında yüzüklerde biraz vamp tarzını sevdiğim için kendime bir nevi alınacak listesi olacak bu post.
ImageHost.org
Bunlardan biri mutlaka hayvan figürlü yüzükler.Yılanların ve kaplanların favori olduğu şu günlerde almazsanız olmaz listesinde bir numara.İkisi arasında bir tercih söz konusu olursa oyumu yılandan yana kullanırım.Parmağınızdaki sarılışı ve taşlarla oluşan o ince kıvrımlar çok hoş duruyor.3 tane yılan yüzüğüm bulunmakta benimde.Nerelerden aldın diye sorcak olursanız.Sıradan dükkanlardan:)Arıyıpta bulamadığım bir çok yüzüğü gümüş dükkanlarında ve takı satan dükkanlarda{sıradan gözükse bile} buldum.İçlerinde bazen hazine barındırabiliyorlar.
ImageHost.org
2.si ise Alexander McQueen'in muhteşem kuru kafaları.Fularlarda çok kullanılan kuru kafalar artık yüzüklerde de sizin yanınızda olmalı.Ben yine taşlı modellerini tercih ederim.Çok ürkütücü olmayan modelleri benim stilime daha uygun mesela ordaki boynuzluyu ben alamazdım.Korkarım cidden:)

ImageHost.org
ImageHost.org
3.sü Mutlaka must have olunacak cinsten.YSL yüzüklerinin güzelliği bir çok ünlüyü ve moda bloggerlarını etkilemiş durumda.En çok tercih edilen taşlı yüzüklerin başında geliyor.Sizde benzerlerini bulabilirsiniz.

15 Temmuz 2010 Perşembe

İMA'DA HÜSEYİN ÇAĞLAYAN,ECE SÜKAN VE DOÇ.DR GÜLAY HASDOĞAN

Ekonomi toplumuna geçiş sürecini tamamladıkça Türkiye'nin dünya modasındandan daha fazla yer alacağını anlatan moda tasarımcısı Hüseyin Çağlayan;

Yaşlı Avrupa modası tarih içinde ölürken Türkiye gençliğinin avantajını yaşıyor.
ImageHost.org

Dünyaca ünlü Türk moda tasarımcısı Hüseyin Çağlayan,modanın gelişmiş ülkelerde çok daha hızlı geliştiğini söyleyerek 'İtalya tarım toplumundan ekonomi toplumuna geçişini bizden daha önce tamamladığı için Türkiye'nin önünde yer alıyor.Ancak Türkiye de bu yönde öok önemli gelişmeler yaşıyor.Ekonomi toplumuna geçiş tamamlan,dıkça Türkiye, dünya modasından daha geniş pay alacak.Öte yandan yaşlı Avrupa tarih içinde ölürken Türkiye genç bir Cumhuriyet olmanın avantajını yaşıyor.' dedi.
ImageHost.org
GELECEĞİN KİMLİĞİ YOK!

Büyük ilgi gören söyleşide Hüseyin Çağlayan, modanın öncelikle ekonomik süreci tamamlayan toplumlarda geliştiğini söyledi.
Hüseyin Çağlayan, Batı’nın elitlerinin yıllar önce Doğu’ya gidip, oradaki tasarımları aldıklarına dikkat çekerek, bugün artık buna ihtiyaç kalmadığını ifade etti. Londra, Milano gibi merkezlerin bulunduğu ülkelerin ekonomilerinin dönüşüm süreçlerini tamamladıklarını ifade eden Çağlayan şöyle devam etti:
“Kuruluş tarihi çok daha eski olan Avrupa ülkeleri yavaş yavaş tarih içinde boğuluyor. Avrupa bundan dolayı ölüyor. Türkiye genç bir cumhuriyet ve hep geleceğe bakıyor. Gelecekse kimliksiz bir kavram. Yeni olanın bu gelecek içinde şansı daha yüksek. Bu nedenle Türkiye bulunduğu coğrafyada büyük avantaja sahip.”



Hüseyin Çağlayan, bir soru üzerine, acı bir gerçek olsa da moda endüstrisinin elite bağlandığını söyleyerek, bu işte başarılı olabilmek için çevrenin önemine dikkat çekti.
Çağlayan, işine kendini adamış ve işinde iyi olan kişilerin, bu dezavantajı mutlaka tersine çevireceğini sözlerine ekledi .



İstanbul Moda Akademisi'nde(İMA),düzenlenen 'moda tasarımı ve endüstriyel tasarım' konulu söyleşiye katılan Hüseyin Çağlayan ,Vogue Türkiye Moda ve Stil danışmanı Ece Sükan, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Endüstri ürünleri tasarımı bölüm başkanı Doç.Dr.Gülay Hasdoğan'ın sorularını yanıtladı.

Time iletişim'e ve İstanbul Modern'e beni davet ettikleri için teşekkür ederim.

13 Temmuz 2010 Salı

Alışveriş

ImageHost.org

12 Temmuz 2010 Pazartesi

Jojee

ImageHost.org

5 Temmuz 2010 Pazartesi

Berr-İn Bizlerle

Berr-İn
ImageHost.org

Geçtiğimiz Sonbahar – Kış sezonunda iç piyasaya giriş yapan Berr-In, farklı ve göz alıcı tasarımların oluşturduğu 2010 İlkbahar – Yaz koleksiyonuyla kadına kendini özel ve güçlü hissettiriyor.Kireç rengi,fildişi rengi,yeşilimsi mavi, gümüş, mor,pastel renkler ve siyah ile beyazın kullanıldığı yeni koleksiyonda, asimetrik etek uçları,balon şekiller,hafif kesimli pantolonlar, dairesel etekler öne çıkıyor. Berrin Eser’in tasarımlarında Berr-In kadını, tül gibi incecik materyaller, şatafatlı danteller, şifonlar ve vualler içerisinde romantizm, mutluluk ve gücü simgeliyor.Detaylı sitesi Berr-in.com
ImageHost.org

Geçmişten Günümüze Trend 70lerden 2010'a

ImageHost.org


Geçmişten günümüze gelen en belirgin trendlerden birisi şortlar.70lerin en hit parçalarından olan şortlar yıllar geçtikçe popülerliğini hiç yitirmedi.70lerin gözde bayanlarında da uzunlu kısalı şortları görüyoruz.Ama en gözde olanlar hot pants diye nitelendirilen ultra miniler.

Filiz Akın'ın zengin kızı rollerindeki minilerini hatırlarsınız.Türkan Şoray'ın,Gülşen Bubikoğlu'nun giysilerini gördükçe içimiz hep cız etmedi mi?İtiraf etmeliyim her zaman Gülşen Bubikoğluyla Filiz Akın'ın giyişine hayran kalmıştır.Mini şortlarla gezdiği sahneleri, maxi elbiselerle salındıklarını,yuvarlak kocaman gözlüklerini,şapkalarını...Yazılcak o kadar şey var ki aslında.Geçmişteki giysilerin günümüzde en hit parçaları olarak yer alması şaşırtıcı değil.Bu konuda onların kıyafetlerine çok yer vermek istemiştim.Ama ne yazık ki yabancılar kadar fotoğrafları yok elimizde.Aramadığım yer kalmadı:(
Olsun ben yine de size ufak bir hatırlatmayla onların nasıl giyindiğini aklınıza getirebildiğimi umuyorum.

ImageHost.org
ImageHost.org
Marilyn ve Audrey'i unutmak elbette olmaz.Onlar hayatımızda yer alan en büyük stil ikonlarından.Marilyn ve Brigitte'in şortlardan vazgeçemediğini görebilirsiniz.Yüksek bel ve mini tarzıyla bütün bayanlarda çarpan etkileyici parça olarak olarak adlandırılıyor.Tabi hot pantslara yuvarlak oversize gözlükler,göbek açıkta bırakanlar üstler ve şapkalar eşlik ediyor.

ImageHost.org

70lerdeki hit parçadan 2010'a dönerek modacıların koleksiyonlarında nasıl yer bulduklarına bakabiliriz.Yazın en gözde kombinlerinden biri olan şortlar elbette modacılarında vazgeçilmezi.Mini tarzların hepsinde ortak bir noktada oluştuğunu görebiliriz.Genelde kot modellerinin ünlülerin {celebrity} üstünde görebiliyoruz.
Modacılarsa tek bir renk ve desende bağlı kalmıyorlar.Ysl,Karl Lagerfeld,Sonia Rykiel,DolceandGabbana,Dior... genelde yüksek beli tercih ederken.Hermés,Pucci,Balmain,İsabel Marant,Prada gibi markalar düşük beli tercih ediyorlar.

ImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org

Peki bizim alabileceğimiz modeller diye belirtmeye gelirsek.İlk önce kot modellerinin ünlüler ve bizim tarafımızdan en çok kullanılanlar biri olduğunu biliyoruz.Hem şık hem rahat hem de casual havasıyla oluşan görüntü hoş gözüküyor.Sienna Miller,Kate Moss,Alexa Chung,Kate Boswort gibi ünlüler kot şortları sıklıkla kullananlardan.Genelde yırtık,mini şortlar ve şu sıra bloggerlarında denediği yüksek belli modeller gözde.

ImageHost.org

Toprak ,asker yeşili ve floral desenli kumaşları kullanmayı unutmayın.Asker yeşili pantolonlardan şortlara transfer olması an meseliyken toprak tonlarının chloé ve Stella McCartney koleksiyonlarında yer bulduğunu biliyorsunuz.Floral yani çiçek desenlerinin zaten etkisi altındayız.İki trendi birleştirmek için bundan iyi fırsat olamaz.Bershka ve Zara da uygun fiyata edinebilirsiniz.Bitmeden yetişin.
ImageHost.org
ImageHost.org
Bu seferki konumuz baya uzun oldu.Umarım sıkılmadan okumuşsunuzdur.Hepinize güzel bir hafta diliyorum.Bir sonraki konumuz yazın almanız gerekenler olacak.
görseller lovesbohemian,style.com,polyvore

3 Temmuz 2010 Cumartesi

Kısa Kısa Etkinlikler Eve Bağlı Kalmayın!!

ImageHost.org
****
ImageHost.org
****
İSTANCOOL!!!
Dünyanın çeşitli şehirlerinde gerçekleştirilerek sanat, moda, tasarım, edebiyat ve film gibi yaratıcı, farklı kültür kollarından önemli isimleri, bir hafta sonu etkinliğinde buluşturulmasının hedeflendiği festival 2-4 Temmuz tarihlerinde başlıyor.

“Istancool” etkinlikleri için Londra, Paris, Milano ve New York’tan kalkan uçaklarla İstanbul’a gelecek olan ünlü konuklar arasında ünlü Amerikalı yazar Gore Vidal, mimar Zaha Hadid, aktör ve yönetmen Lee Daniels, ID ve Another Magazine dergilerinin yayıncısı Jefferson Hack, Nobel ödüllü edebiyatçı Sir VS Naipaul, aktör ve mücevher tasarımcısı Waris Ahluwalia, moda tasarımcısı Gareth Pugh, müzisyen Michael Nyman, yazar ve film yapımcısı Hanif Kureishi, yönetmen Stephen Frears, Kanadalı sanatçı Terence Koh, ünlü İngiliz model Lily Cole, modern sanatçı Kim Jones, müzisyen ve DJler The Misshapes (Leigh Lezark ve Geordon Nicol), şapka tasarımcısı Philip Treacy ve Vogue İtalya genel yayın yönetmeni Franca Sozzani gibi isimler bulunuyor. Bu isimlere Elif Şafak, Leyla Umar ,Taner Ceylan, Serdar Gülgün, Muammer Brav, Haluk Akakçe, Özalp Birol, Levent Çalıkoğlu, Alphan Eşeli olmak üzere güncel Türk edebiyat, müzik ve sanat dünyasından isimler eşlik ediyor.


Etkinlik için programı incelemek isteyenler tık tık
aynı zamanda Ferhan İstanbullu'nun İstancool için yorumunu okuyabilirsiniz
burdan buyrun

ImageHost.org

İSTANBUL CAZ FESTİVALİ İÇİNDEKİ FESTİVAL


Genç Caz gruplarının da konser vereceği Galata ve Tünel'de kurulacak iki ana sahnedeki ücretsiz konserlerle bütün bölgede bir festival atmosferi yaşanırken gece boyunca seyirciler değişik mekânlar ve sahneler arasında mekik dokuyarak, birbirinden farklı etkinliklere katılacak. Salon, Nardis Jazz Club, Hollanda Konsolosluğu Bahçesi ve Muammer Karaca Tiyatrosu gibi Tünel bölgesinin birbirinden renkli mekânlarında gece boyunca sahne alacak sanatçılar arasında Larry Graham & Graham Central Station, The Panorama Jazz Band, Emir Ersoy Projecto Cubano, Maffy Falay Sextet, Jungle Boldie, Timuçin Şahin Quartet ve 2010 Türkiye'de Japonya yılı etkinlikleri kapsamında konser verecek Michiko Ogawa gibi isimler yer alıyor.




Beyoğlu Belediyesi'nin de işbirliğiyle gerçekleştirilecek bu şenliğe bölgedeki restoran, kafe, bar ve mağazalar da geliştirdikleri özel içeriklerle katılacak.

Tünel Şenliği
Tünel, Galata ve Şişhane
3 Temmuz Cumartesi, 18.00-23.00
Biletler 35 TL / Öğrenci 20 TL / Sınırsız Şenlik* 50 TL

*Bilekliklerini SINIRSIZ ŞENLİK biletiyle alan müzikseverler, Hollanda Konsolosluğu Bahçesi'nde gerçekleştirilecek Jungle Boldie konserini de izleyebilecek.

 
[Valid Atom 1.0] Follow my blog with bloglovin´