5 Temmuz 2010 Pazartesi

Geçmişten Günümüze Trend 70lerden 2010'a

ImageHost.org


Geçmişten günümüze gelen en belirgin trendlerden birisi şortlar.70lerin en hit parçalarından olan şortlar yıllar geçtikçe popülerliğini hiç yitirmedi.70lerin gözde bayanlarında da uzunlu kısalı şortları görüyoruz.Ama en gözde olanlar hot pants diye nitelendirilen ultra miniler.

Filiz Akın'ın zengin kızı rollerindeki minilerini hatırlarsınız.Türkan Şoray'ın,Gülşen Bubikoğlu'nun giysilerini gördükçe içimiz hep cız etmedi mi?İtiraf etmeliyim her zaman Gülşen Bubikoğluyla Filiz Akın'ın giyişine hayran kalmıştır.Mini şortlarla gezdiği sahneleri, maxi elbiselerle salındıklarını,yuvarlak kocaman gözlüklerini,şapkalarını...Yazılcak o kadar şey var ki aslında.Geçmişteki giysilerin günümüzde en hit parçaları olarak yer alması şaşırtıcı değil.Bu konuda onların kıyafetlerine çok yer vermek istemiştim.Ama ne yazık ki yabancılar kadar fotoğrafları yok elimizde.Aramadığım yer kalmadı:(
Olsun ben yine de size ufak bir hatırlatmayla onların nasıl giyindiğini aklınıza getirebildiğimi umuyorum.

ImageHost.org
ImageHost.org
Marilyn ve Audrey'i unutmak elbette olmaz.Onlar hayatımızda yer alan en büyük stil ikonlarından.Marilyn ve Brigitte'in şortlardan vazgeçemediğini görebilirsiniz.Yüksek bel ve mini tarzıyla bütün bayanlarda çarpan etkileyici parça olarak olarak adlandırılıyor.Tabi hot pantslara yuvarlak oversize gözlükler,göbek açıkta bırakanlar üstler ve şapkalar eşlik ediyor.

ImageHost.org

70lerdeki hit parçadan 2010'a dönerek modacıların koleksiyonlarında nasıl yer bulduklarına bakabiliriz.Yazın en gözde kombinlerinden biri olan şortlar elbette modacılarında vazgeçilmezi.Mini tarzların hepsinde ortak bir noktada oluştuğunu görebiliriz.Genelde kot modellerinin ünlülerin {celebrity} üstünde görebiliyoruz.
Modacılarsa tek bir renk ve desende bağlı kalmıyorlar.Ysl,Karl Lagerfeld,Sonia Rykiel,DolceandGabbana,Dior... genelde yüksek beli tercih ederken.Hermés,Pucci,Balmain,İsabel Marant,Prada gibi markalar düşük beli tercih ediyorlar.

ImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org

Peki bizim alabileceğimiz modeller diye belirtmeye gelirsek.İlk önce kot modellerinin ünlüler ve bizim tarafımızdan en çok kullanılanlar biri olduğunu biliyoruz.Hem şık hem rahat hem de casual havasıyla oluşan görüntü hoş gözüküyor.Sienna Miller,Kate Moss,Alexa Chung,Kate Boswort gibi ünlüler kot şortları sıklıkla kullananlardan.Genelde yırtık,mini şortlar ve şu sıra bloggerlarında denediği yüksek belli modeller gözde.

ImageHost.org

Toprak ,asker yeşili ve floral desenli kumaşları kullanmayı unutmayın.Asker yeşili pantolonlardan şortlara transfer olması an meseliyken toprak tonlarının chloé ve Stella McCartney koleksiyonlarında yer bulduğunu biliyorsunuz.Floral yani çiçek desenlerinin zaten etkisi altındayız.İki trendi birleştirmek için bundan iyi fırsat olamaz.Bershka ve Zara da uygun fiyata edinebilirsiniz.Bitmeden yetişin.
ImageHost.org
ImageHost.org
Bu seferki konumuz baya uzun oldu.Umarım sıkılmadan okumuşsunuzdur.Hepinize güzel bir hafta diliyorum.Bir sonraki konumuz yazın almanız gerekenler olacak.
görseller lovesbohemian,style.com,polyvore

1 modacı yorumda bulunmuş:

THE DIVINITUS dedi ki...

my fave is the black leather pair ;)

 
[Valid Atom 1.0] Follow my blog with bloglovin´