29 Eylül 2011 Perşembe

Bize İyi Kalbin Gerek!




Bloggerlar ki moda bloguysanız sanki sadece moda hakkında konuşursunuz, yazarsınız ,partilere gidersiniz,ülkenizde bir olay olduğunda sesinizi çıkarmazsın hatta haberiniz bile olmaz ? sizce biz bu mudur? İşte bunun en güzel cevabı bir sürü ismin birleşimiyle geliyor.Moda ve kişisel bloglarından oluşan 20 kişilik kocaman kalpler sorumlublog için el ele .


Herkesin bilmediği bilse bile konuşmadığı bir konu..Aldırmazlar ya da sen karantina altına alınmalıymışsın gibi bakarlar.Bu konuyla ilgili sayısız kötü hikayeler vardır.Mesela hayatını sorgulayıp neden diye intikam dolan birisi başkalarına da zarar vermek için ..... işte bu noktaları sizin doldurabileceğiniz bir sürü saçma gerçek olmayan üç harfin birleşimi! HIV Pozitif!Bu konuda o kadar cahiliz ki bilmiyoruz,öğrenmiyoruz, bilgi görsek bile umursamıyoruz.Ama...


Sorumlubloglar HIV Pozitif için bir araya geliyor.Kulaktan duyma lafları raflara kaldırmanızı ve bilinçlenmenizi istiyor.Kaçtığınız,korktuğunuz ve uzaklaştığınız herkes için bir adım atılıyor.Bilin isteniyor,söyleyin isteniyor,paylaşın isteniyor ve en önemlisi elini tutun isteniyor.


HIV Pozitif neymiş ben de anlatıyorum blogumda.Ben sorumlublog olmayı ve sizin de sorumlu bireyler olmanızı istiyorum.Kalplerinizi daha da açmanızı ve bilmediklerinizi öğrenip yanlışları düzeltmek için sizden okumanızı istiyorum.




Bize Kalbin Gerek projesinde MAC sponsor olmuş! Pozitif  yaşam derneği, bloggerlar ve usta fotoğrafçı Dilan Bozyel biraraya gelmiş.20 bloggerın resimleri Dilan Bozyel tarafından fotoğraflanmış. 
1-10 ekim tarihleri arasında Taksim-Metrosunda yürürken resimlere bir bakın derim bakalım sorumlu bloglar bu proje için nasıl emek harcamışlar?..Resimleri görün bilgilenin hatta dedikodu yapın :) ama yine de yürekten bakın.Galiba çok şey istemiyoruz ne dersiniz?


Pucca Gunluk, Ceri Levis, Onur Yuksel, Koray Caner, Serapla Moda, Zet Fashion, Cindrella Under The Umbrella, Moda Cadısı,  Modenise,  Atgotten, Kim Lan Bu Hayatimin Erkegi, Pipi Disko, French Oje,  Twitdayı, Can Direkli,  Alışveriş Cini, Fashion By Siu, Bilun Şen,  Stilize gibi Türkiye’nin en çok dikkat çeken sosyal medya yazarları HIV/AIDS’e dikkat çekmek amacıyla objektif karşısına geçmiş.


Peki HIV  Pozitif :?

HIV  Pozitif bulaşması sonucu vücudun bağışıklık sistemin daha zayıf ve korunmasız kalır.Hemen korkma 96dan beri tedavisi bulunmakta.
HIV  testini yaptırmalı ve cinsel ilişkinde mutlaka korunmalısın!
Aşık olduğun kişi sana bunu çekinerek söyleyebilir.İnan sırf sen ondan kaçıcaksın diye hep içi içini yer!Ama merak etme HIV öpüşmekle sana geçmez.Evlenebilir ve ilerde çocuk sahibi olabilirsin.Merak etme gebeliğinde kontrollerin yapılacak ve anneden çocuğuna bulaşma olasılığın sadece %0.5 olacak.Evet HIV le birlikte başedebilirsiniz sevdiğin arkadaşınla veya aşkınla yaşamın boyunca birlikte olabilirsin.
Evet kaygılarınız olacak bazen kötü düşünceler içinizi kemirecek o zaman Pozitif Yaşam Derneğine gidebilirsiniz.Unutma ne kadar çok kalp o kadar çok iyilik demek HIV de neymiş peh diyerek elinden tutun.HIV'in tedavisi var ve en güzel tedavi ortaklarından biri sevdikleriyle birlikte olmak.Biz de burdayız hepimiz HIV ile yaşayanların yanındayız.Unutmayın kalpler içinde minik kalplerle donatılınca güzelleşir!



Pozitif Yaşam Derneği web  sitesinde en gerçek ve doğru bilgilerine ulaşabilirsiniz: http://pozitifyasam.org/






Sosyal Medya Hesaplarımız:






Muhteşem proje için güzel kalpleriyle düşünüp bir araya gelen güzel yürekli Styleboom ve Miray Uçar' a sonsuz teşekkür ediyorum.İyi ki sizin gibi düşünen ,düşündüklerini muhteşem projelerle ortaya koyan , onları destekleyen bloggerlar ve sosyal medya var!Dünya sizin sayenizde muhteşem bir yer!


2 modacı yorumda bulunmuş:

Unknown dedi ki...

harika bir yazı desteğin için çok teşekkürler jojecimmm :)

Jojee dedi ki...

mia hiii ben ne yaptım ki her şey sizin güzel yüreklerinizden çıktı :)

 
[Valid Atom 1.0] Follow my blog with bloglovin´