2 Temmuz 2009 Perşembe

Sade Makyaj Modası

Pictures87


Doğal makyajın en çok kullanılışı 2006 yılında olmuş.Pürüzsüz ciltler,sade göz makyajı ve dudak parlatıcısıyla doğal güzelliğin önemi vurgulanmış sanki.Yazın en çok tercih edilebilecek makyaj önerisi benim için.Esmer olmama rağmen bazen sıkıldığım çillerim var benimde kabul ediyorum.Ama makyaj yapan birisi değilimdir.En çok makyajda göz vurgusunu severim.Sizde eyeliner ile gözlerinizi vurgulamayı ihmal etmeyin.Pictures89 Ve Saçlarınıza yaz zamanı ilgi gösterin.Nemli günlerde saçlarınızı düzleştirmeyin.Saçlarınızı duştan çıktıktan sonra balerin topuzu yapıp öyleyken kurutma makinasıyla kurutun.Belli bir saat sonra saçlarınızı açıp köpükle şekil verin.Benim saçlarım dalgalı olduğu için staj zamanı benim kurtarıcım oluyor.

8 modacı yorumda bulunmuş:

tatlisubaligi dedi ki...

eyeliner harika bir ürün bence yaa.. tek bi çizgi bütün havayı değiştiriyor.. ben her ne kadar çekmeyi tam beceremesem de eyeliner cok seviyorum.. bu sade makyaj modası da çok işime geldi valla :)

Muhsine Emin dedi ki...

sac icin verdigin ornek cok harika, deneyecegim bir gun :) sade makyaj herzaman icin ho$! x

alis dedi ki...

İşte benim kakyajım :) Sadece eyeliner kullanacaksam clinique superbalanced gibi hafif bir fondöteni kapatıcı niyetine kullanıyorum. Yani burnumun kenarlarına, kaşlarımın altına, gerekiyorsa T bölgesine ince bir tabaka olarak sürüyorum. Sonra L'oreal'in YSL Touche Eclat'a benzeyen aydınlatıcısını göz altlarıma ve göz pınarlarıma, çok az da göz kapaklarıma sürüyorum. Üst göz kapaklarıma siyah eyeliner çekip siyah rimel sürüyorum. Bir de ten rengi göz kalemi ile (favorim Bourjois Cafe & Creme, mükemmel bir 2 taraflı kalem) gözlerimin alt taraf içlerine kalem çekiyorum (bu fazla belli olmuyor, sadece çok güzel aydınlatıyor ve gözleri iri gösteriyor), aynı kalemle dudaklarımın üst kıvrımını belirginleştiriyorum(inanılmaz dolgun gösteriyor). Makyaj bu şekliyle bile çok saf ve asil duruyor, bir de hafif bir allık ekleyince benim standart günlük makyajım oluyor :) Sonuç aynı sağ alt resimdeki 2 kızdaki gibi duruyor.

Eyeliner çekmeden üstte yazdığım Bourjois kalemin kahverengi tarafını üst kirpik diplerime belli olmayacak şekilde sürünce eyeliner'ı çekmek daha kolay oluyor, çizgi ile kirpikler arasında boşluk kalmamış oluyor.

Şu üst dudağa ten rengi kalem olayını denemediyseniz mutlaka uygulayın, bütün profesyonel çekimlerde uygulanan bir aydınlatma hilesi bu..

Adsız dedi ki...

jojee bu son paragrafta verdiğin taktiği bilmiyordum, süper oldu, en kısa zamanda deneyeceğim.

ANTİGONE dedi ki...

Ben de yazları gözaltı kapatıcısı+maskara+allık kombinasyonu ile geçiriyorum. Bu tarz makyaja en çok bronlaştırıcı allıkları yakıştırıyorum.

caramel macchiato dedi ki...

jojee topuz örneği süpermiş! mutlaka denemem lazım :)) öptüm kocamannnn

alis dedi ki...

Ay amma bilmiş yazmışım, son birkaç yıldır uyguladığım makyaj bu olduğu ve artık iyice mükemmelleştirdiğim için uzun uzun yazdım öyle :)

benden, bizden... dedi ki...

ben de sade makyajı çok severim ama elimin ayarı kaçar genelde sanırım ben makyaj yapmayı çok seviyorum :)
benim yaz için hafif makyajım kalem, rimel, allık ve rujdan oluşur kışın bir de pudra sürerim mis gibi bitti gitti :)

 
[Valid Atom 1.0] Follow my blog with bloglovin´