20 Eylül 2010 Pazartesi

Bora Aksu SS 2011



Biricik Bora Aksu'muz 17 ilkbahar/yaz koleksiyonu'nu Londra Moda haftasında gururla sergiledi.
İlham kaynağı olarak karıncalardan etkilenen Aksu onların ince işlerini incelerken onların boğumları ve yuvarlak hatları tasarımcıya 50’lerin siluetleri ve desteklenmiş iç çamaşırlarını hatırlatmış.Yuvarlak hatların ve egzajere edilmiş feminen siluetin, destekli ve elyaflı iç korselerle oluşturulduğu 1950’lerin görüntüsü, yaz 2011 koleksiyonun ana hatlarını oluşturuyor.
Koleksiyonun renk paleti yıkanmış gri-mavi ve metalik gümüşlerin arasında kontrast yaratan kan kırmızısından oluşuyor. Yumuşak ten renginin tonları da kıyafetlerde çıplaklık ve transparan hissi yaratmak için kullanılıyor.
Kıyafetlerde kullanılan 3 boyutlu parçalar koleksiyona futüristik bir hava estiriyor. Bu 3 boyutlu parçalar aynı zamanda karıncaların anatomik yapısında yer alan koruyucu kabuk şeklindeki iskelet yapısından ve 50’lerin yapılanmış iç çamaşırlarından oluşuyor.
Bora Aksu’nun imzası haline gelen el ve makine örgüsü dokular bu koleksiyonda da yaşamaya devam ediyor. Özellikle Bora Aksu’nun teyzesinin tig işleriyle yarattığı ve her biri için günlerce çalıştığı üç boyutlu karınca figürleri koleksiyona bambaşka ve artistik bir boyut getiriyor.
Bora Aksu'yu seviyoruz!

2 modacı yorumda bulunmuş:

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

ben de kadını ince beli, yuvarlak poposu, minicik başında kalkıştığı işleri, evini koruyup kollamasını karıncaya benzetirim.. bu koleksiyona, kelimenin tam anlamıyla aşık oldum!

Sezsel by Sezgi dedi ki...

SEVIYORUM BORA AKSU TASARIMLARINI...

 
[Valid Atom 1.0] Follow my blog with bloglovin´